Як нападки Безуглої вплинули на підтримку Залужного: дані соціологів

В результаті опитування, проведеного виконавчим директором КМІС Антоном Грушецьким, виявлено, що не дивлячись на провокаційні дописи депутатки Мар'яни Безуглої, 88% українців мають довіру до Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, тоді як лише 4% не довіряють йому.

За результатами опитування, більшість українців, а саме 59%, вірять як Президенту, так і Головнокомандувачу ЗСУ. Ця довіра існує в усіх регіонах країни. Також українці довіряють Залужному, волонтерам та Збройним силам України. Навіть після повномасштабного вторгнення, рівень довіри до Головнокомандувача ЗСУ залишається незмінним.

За словами Антона Грушецького, виконавчого директора КМІС, важливо, що 59% українців вірять та підтримують одночасно Президента та Головнокомандувача. Українці вимагають єдності, тому спроби окремих представників влади дискредитувати Головнокомандувача зустрічають різке несприйняття суспільства. Звинувачення, які можуть бути висловлені проти Залужного, не мають довіри українців. Навпаки, їх можуть сприйняти негативно і вплинути на саму владу.

Виконавчий директор КМІС нагадав про наратив розколу "гарний Залужний - поганий Зеленський", який просувають деякі політики, журналісти та представники громадського сектору. Грушецький підкреслив, що цей наратив не відповідає думці громадян України.

Раніше заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, народна депутатка від фракції "Слуга народу" Мар'яна Безугла провокативно висловила свою думку щодо головнокомандувача ЗСУ на своїй сторінці у Facebook. Вона стверджує, що Залужний - жива людина, яку роблять ідолом, а потім використовують. Також, вона знову висловила свої зауваження щодо зустрічей Залужного з відомою волонтеркою Даною Яровою.