Як посвідчити особу, поки немає паспорту

Державна міграційна служба нагадує про те, як посвідчити особу, поки оформлюється паспорт громадянина України. Цю інформацію оприлюднило Міністерство внутрішніх справ.

Існує кілька документів, які можна використовувати для посвідчення особи:

  • закордонний паспорт (у випадку втрати ID-картки або паспортної книжечки);
  • водійське посвідчення;
  • цифрові документи у мобільному застосунку "Дія", так як вони мають таку саму юридичну силу, як їх паперові або пластикові аналоги;
  • "єДокумент" - це тимчасовий документ для посвідчення особи під час воєнного стану, який створюється автоматично на основі даних з BankID або даних біометричного документа.

Оформлення паспортних документів можна здійснити в будь-якому підрозділі Державної міграційної служби. Також, є можливість скористатись сервісом "Електронна черга" і зареєструватись на зручний час. Вартість оформлення паспорта громадянина України (ID-картки) складає 450 грн для нетермінового та 820 грн для термінового випадку.

МВС пояснило, як діяти, якщо термін дії ID-картки закінчився під час воєнного стану, а також, чи є чинним паспорт, в якому не вклеєно нове фото після досягнення 25 або 45 років.

У разі втрати документів, можна замовити дублікат свідоцтва про народження або шлюб на порталі "Дія". Це можна зробити всього за кілька кліків.