Як прочистити каналізацію без використання хімікатів: прості й дієві способи

Каналізаційна труба, що забилася, перешкоджає використанню водопроводу. Якщо сталася така неприємність, до виклику сантехніка можна спробувати самостійно вирішити проблему.

Є кілька варіантів, що дозволяють позбутися засмічення шляхом простих методів, навіть без використання шкідливих хімікатів. Gazeta.ua розповідає про них.

Для невеликого засмічення у раковині кухні можна спробувати трюк з харчовою содою та оцтом, що вже століттями очищали стоки. Просто змішайте пів склянки харчової соди з пів склянки оцту.

Спочатку висипте соду в отвір для зливу, потім залейте її оцтом. Залиште на 2-3 години, потім залейте окропом для промивки. Суміш розщепить жир, що викликає засмічення, а потім вода вимиє залишки їжі.

Наступний спосіб очищення потребує досить багато часу, у середньому 8-12 годин, тому рекомендується проводити його на ніч. Уже до ранку розчин лугу розчинить засмічення та відкриє шлях для води.

Перевагою цього способу є його простість, оскільки сода та сіль можна знайти у кожному будинку. Засипте склянку звичайної соди і солі в рівних частинах у зливний отвір і додайте трохи окропу.

У разі, коли каналізаційна труба забита нерозчинним сміттям, його можна видалити тільки механічним способом. Найпростішим пристосуванням для цього є вантуз. Більш "просунутий" метод - спеціальний трос для прочищення каналізації.

Засіб для миття посуду містить менше шкідливих речовин, ніж спеціальні засоби. Він добре очищає злив будь-якого типу. Вилийте приблизно пів склянки засобу у засмічену зливну трубу і залиште на пів години. Потім залейте його половиною каструлі окропу. Потім спустіть воду, щоб перевірити, чи протікає вода.

Душові стоки часто забиваються волоссям або брудом. Для їх очищення застосуйте пів склянки солі і окропу. Текстура солі діє як грубий інструмент для зішкребання будь-яких неприємних речовин, що потрапляють у злив раковини.

Професійне очищення пральної машини необхідно проводити раз на рік.

Це допомагає позбутися накипу та іншого бруду, що накопичується у пральній машині. Зазвичай таке очищення проводять майстри у спеціальних сервісних центрах.

Проте домашні варіанти чищення, де використовуються дешеві засоби, такі як оцет, лимонна кислота, сода та інші компоненти, доволі популярні. Однак такі народні методи не рекомендуються для очищення пральних машин. Gazeta.ua пояснює, чому не варто використовувати такі засоби.