Як рятувати мобілізацію? Тимошенко розказала, кого треба відправляти на фронт

Партія "Батьківщина" відмовляється голосувати за законопроєкт про мобілізацію у редакції, яку подав уряд. Про це заявила лідерка партії Юлія Тимошенко.

У відео на своїй сторінці у Facebook депутатка зазначила, що статті про скасування броні для інвалідів третьої групи, педагогів і студентів, а також обмеження прав громадян за невиконання положень законопроєкту є неприйнятними для партії. За словами Тимошенко, мобілізація під час війни повинна бути справедливою, а українське військо треба підсилити технологічно.

«Я вам говорю, що ми, відправляючи нашу молодь, чоловіків, синів, братів на фронт, не зможемо перевершити РФ в кількості військових», - заявила нардепка.

Тимошенко вважає несправедливим забирати на фронт 25-річну молодь і "напівсліпих інвалідів", при цьому не мобілізувати силовиків з податкової. Вона також наголосила на тому, що необхідно включати в мобілізацію жінок та навчених і досвідчених добровольців старшого віку.

Лідерка партії "Батьківщина" пропонує розгорнути власне військово-промислове виробництво, припинивши виплати боргів у 2024 році та скоротивши зарплати чиновникам.

За словами Тимошенко, це дозволить звільнити 650 млрд грн.

Раніше Юлія Тимошенко заблокувала підписання закону про легалізацію канабісу, внісши блокуючу постанову №7457-П до парламенту.

Тимошенко також під час війни відпочивала за кордоном, зокрема, провела час у Дубаї. Ця новина викликала різні реакції у користувачів соцмереж.

Читайте також:

  • ЗСУ потрібно мобілізувати 500 тис. людей? Залужний зробив заяву
  • Проблема мобілізації або Навіщо повторювати помилки минулого?
  • Закон про мобілізацію. Чому всі такі налякані?