Росія завдала ракетно-дронового удару по об’єкту «Укренерго» на Сумщині

Загарбники завдали ракетно-дронового удару по Сумщині та атакують на енергооб'єкти Харківщини

У ніч на 6 травня російські військові напали на Сумщину, використовуючи ракети та дрони. Загарбники також продовжують атакувати енергооб'єкти Харківщини. Про це повідомлено пресслужбою Національної енергетичної компанії "Укренерго".

Серед пошкоджених об'єктів у Сумській області є високовольтний об'єкт "Укренерго". Ремонтні бригади розпочали відновлювальні роботи з метою поетапного відновлення енергопостачання для споживачів

На території Сумської області вороги зруйнували енергетичну систему шляхом авіаційних ударів, що призвело до відключення від електропостачання декількох населених пунктів районів Сумського, Роменського та Охтирського. На щастя, частково відновлено постачання електроенергії, а також створено пункти незламності. Про це повідомила Сумська ОВА. Продовжуються роботи з відновлення.

Також була створена комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка прийняла рішення про відновлення роботи критично важливих об'єктів завдяки аварійним джерелам живлення.

Додатково, на території області діють пункти незламності, готові надавати допомогу.

Також ввечері 5 травня обладнання Харківської обласної енергосистеми було вимкнуте. Хоча більша частина вже відновлена, повне відновлення енергопостачання ускладнюють бойові дії поруч з енергооб'єктами. Ремонтні роботи проводяться з урахуванням безпеки.

За останню добу ворог завдав два ракетних та 120 авіаційних ударів, здійснив 89 обстрілів з реактивних систем залпового вогню на позиції наших військ та населені пункти. На жаль, цивільне населення зазнало втрат та поранень. Є руйнування та пошкодження багатоповерхівок та інших об'єктів цивільної інфраструктури.

Наразі триває 803-й день повномасштабної війни в Україні. Зберігайте бойовий дух, підтримуйте Збройні сили України та приймається до перемоги України!