Як Росія атакуватиме Україну взимку ‒ прогноз експерта

Росія цьогоріч спробує повторити торішні атаки на українську енергетичну інфраструктуру.

Однак, загарбники намагатимуться враховувати свої помилки. Зокрема, віддаватимуть перевагу атакам дронів, адже ракет мають обмежену кількість. Про це в ефірі національного телемарафону розповів військовий експерт майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман, передає Gazeta.ua.

За його словами, росіяни самі заявляли, що удосконалюватимуть свою тактику. Ймовірно, окупанти використовуватимуть усе, що у них є, в тому числі балістичні та крилаті ракети.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Але саме на БПЛА росіяни будуть робити основний акцент, тому що кількість ракет, яку вони можуть використовувати, обмежена. Ми багато чули, що ракет залишилося там мало, навіть чули, що на два-три постріли. Але це були дуже оптимістичні висновки. У росіян залишилося ракет приблизно 15% від того, що було на початку повномасштабного вторгнення. Близько сотні "Іскандерів", сотня-півтори різних ракет - Х-555, Х-101, навіть Х-22, які вони виробляють не так багато. Але вони можуть їх виробляти. Росіяни виробляють приблизно до 50 різних ракет на місяць. Наприклад, "Кинджалів" вони можуть зібрати один-два, "Іскандерів" п'ять-шість", ‒ розповів Гетьман.

Тому, на його думку, цього разу загарбники не завдаватимуть масованих ударів по Україні. Але обиратимуть одну або дві цілі для атаки і битимуть "роєм". Для цього й готують безпілотники.

"Ракетних атак буде максимум дві-три на місяць ‒ більше у них фізично не вийде. Але буде дуже велика кількість "Шахедів". Ці атаки будуть в кількості 30 ‒ максимум 50 ракет. На більше вони не здатні. Але інша тактика полягає в тому, що ця кількість ракет не буде розподілена по всій країні, а буде обраний один або два об'єкти і супроводжуватиметься великою кількістю БПЛА", ‒ сказав експерт.

Водночас, за його словами, українська ППО також удосконалилася.

"У нас теж є досвід. Ми до цього готуємося. Я впевнений, що ця зима буде легше попередньої. Наші енергетики говорили про те, що не буде тривалих відключень", додав Гетьман.

Російська Федерація прагне створити значні запаси крилатих ракет, щоб цієї зими знову обстрілювати об'єкти української енергетичної інфраструктури.

Щоб запускати ці ракети з глибини російської території, країна-агресорка використовує стратегічну бомбардувальну авіацію, йдеться у звіті розвідки Міноборони Великої Британії.