Як українські спецпризначенці проводять рейди в Криму

У одному з випусків The New York Times розповідалося про операцію двох українських спецназівців в Криму. Вони повернулися зі своєї складної нічної місії і розповідали про неї у своїй маленькій квартирі.

Ці бійці були частиною сил спецоперацій ГУР і приєдналися до інших бійців, які на водних мотоциклах атакували російські об'єкти у Криму. Ця операція була другою за останні шість тижнів.

Українські війська здійснюють серію атак на Крим і завдають значних пошкоджень російським системам ППО та військово-морським верфям. Це допомагає Україні вивести з ладу російські об'єкти і розширити контрнаступ у цьому регіоні.

Українське керівництво намагається відновити контроль над Кримом, але деякі аналітики вважають це малоймовірним. Путін вважає Крим важливою базою для своїх операцій і не збирається його віддавати.

Навесні 2022 року українські військові почали здійснювати ракетні удари по Криму. Вони пошкодили мости, військові бази і командні пункти. Крим став менш привабливим для туристів, і це сильно впливає на російську економіку в регіоні.

Остання операція включала рейд на російську базу на мисі Тарханкут. Українські бійці використовували гідроцикли, щоб здійснити цей рейд. Вони змогли підійти до бази непоміченими і спустошити її.

Хоча операція була успішною, деякі експерти вважають, що Україна ще не готова використовувати будь-яке ослаблення російської оборони в Криму. Але ця операція показала, що українські сили можуть вийти на берег півострова і показати росіянам, що Крим більше не є безпечним місцем для відпочинку.