Аналітики пояснили, для чого Росія формує резерви

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), російські війська готують резерви для підтримки поточних військових операцій в Україні, але не для масштабних наступальних операцій. Зокрема, вони відтворюють Ленінградський військовий округ (ЛВО) і набирають особовий склад для підрозділів цього округу. Великобританія підтвердила, що 44-й армійський корпус ЛВО почав набір у Ленінградській області. Раніше Росія залучала нові підрозділи для проведення операцій в Україні, але це заважало їй формувати регулярні Збройні сили.

За даними звіту ISW, російські резерви, які формуються для підтримки операцій в Україні, не зможуть брати участь у великомасштабних наступальних операціях у 2024 році. Як зазначає Інститут, раніше він повідомляв, що російські війська формують резерви, які можуть проводити механізовані штурми українських оборонних ліній і досягати успіхів, якщо вони будуть належним чином підготовлені.

Хоча теоретично російські "потужні стратегічні резерви" можуть виконувати роль сил першого ешелону, сил проникнення або експлуатаційних сил другого ешелону, здатних проводити широкомасштабні механізовані штурми українських оборонних ліній і досягати оперативно значущих успіхів, ISW прогнозує, що Росія не створить такий стратегічний резерв.