Японія ввела новий потужний пакет санкцій проти Росії

Японія введе нові санкції проти Росії, які передбачають заборону імпорту непромислових алмазів з 1 січня 2024 року. Про це повідомляє пресслужба міністерства економіки Японії.

Поміж інших заходів, Японія обмежить експорт до 57 російських та 27 білоруських компаній, а також до деяких юридичних осіб з ОАЕ, Вірменії, Сирії та Узбекистану, за їх взаємною співпрацею з РФ для ухилення від раніше введених санкцій Японії та її союзників.

Нові санкції включатимуть заморожування активів 35 осіб та 43 організацій з РФ, які безпосередньо причетні до анексії Криму та дестабілізації сходу України.

У списку осіб, проти яких будуть застосовані санкції, фігурують заступник міністра оборони Тетяна Шевцова, омбудсмен Тетяна Москалькова, дитячий омбудсмен Московської області Ксенія Мішонова та інші російські цивільні та військові діячі. Там також зазначені 43 дослідницькі та виробничі компанії російського військово-промислового комплексу.

Крім того, Японія запровадить санкції проти 16 осіб, причетних до анексії Криму та конфлікту на сході України. Наразі, до списку санкцій включені двоє фігурантів справи про збитий малазійський літак "Боїнг".

Також санкції розповсюдяться на Уральський завод цивільної авіації, ЦНДІ "Буревісник", Казанський пороховий завод, "Східну верфь", Патріот ВПК, Центр прикладної фізики РАН, Національний оборонний університет ім. С. А. Лавочкіна та Російські космічні системи.

Також стоїть варто нагадати, що 14 грудня Європейський Союз затвердив 12-й пакет санкцій проти Росії.

Євросоюз намагатиметься узгодити ще один пакет санкцій проти РФ до другої річниці її повномасштабного вторгнення в Україну.