Армія РФ прискорює темпи наступальних операцій – ISW

Російські війська прискорюють наступальні операції на всій території фронту в Україні.

Інститут вивчення війни повідомив, що російські наступальні операції очікуються наприкінці весни та на початку літа. Президент України Володимир Зеленський раніше відзначив, що основні російські наступальні дії можуть розпочатися у травні або червні.

"Нещодавно ISW помітив, що російські війська прискорили темпи своїх наступальних операцій на всьому театрі бойових дій, здійснивши 4 квітня механізовану атаку ротного рівня в напрямку Часів Яру", - йдеться у звіті.

Українські військові попередили, що затримки з наданням допомоги у сфері безпеки змушують країну поступитися ініціативою на полі бою Росії. Вони вказали, що неможливо планувати успішний контрнаступ або оборону, не знаючи, коли і яку допомогу отримає Україна.

Продовжуючи дебати щодо військової допомоги, затримки з наданням західної військової допомоги стикають Сили оборони перед складними рішеннями щодо пріоритетності певних аспектів оборони та боротьби з російським військовим потенціалом або планування майбутніх контрнаступальних операцій.

Джерело: Українська правда