Атака Ірану негативно вплинула на переговори щодо припинення вогню Ізраїлю з ХАМАС

В Ізраїлі стало відомо, що угруповання ХАМАС відхилило пропозицію посередників щодо припинення вогню в Секторі Газа. Таке рішення було прийняте після того, як Іран здійснив атаку на Ізраїль.

За повідомленням Bloomberg, ізраїльське агентство зовнішньої розвідки "Моссад" повідомило, що ХАМАС, яке підтримується Іраном, відхилило пропозицію посередників.

Хоча агентство "Моссад" не звинуватило прямо Іран у безпілотних атаках та ракетних ударах на Ізраїль, вони зазначили, що Лідер ХАМАСу в Секторі Газа використовує напруженість з Іраном і не бажає гуманітарної угоди та звільнення заручників.

У заяві "Моссаду" йдеться, що Ізраїль був дуже гнучким і компромісним під час переговорів. Посередниками на переговорах виступають США, Катар і Єгипет.

Незважаючи на песимістичну заяву агентства "Моссад", ізраїльські офіційні особи зазначили, що минулого тижня досягнуто прогресу у переговорах про перемир'я в Секторі Газа. Переговори включали звільнення заручників і палестинських в'язнів, утримуваних ХАМАСом.

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац заявив, що переговори досягли критичної точки і він сподівається на позитивний результат.

Джерело: РБК-Україна