Атака на Україну, Білий дім розповів про хід переговорів щодо допомоги Україні: головне за ніч

Російські загарбники атакували Полтавську область

У середу, 20 грудня російські загарбники атакували Полтавську область дронами-камікадзе Shahed. Уламки збитого силами ППО безпілотника впали на житловий будинок, є руйнування. Про це повідомляє голова Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін.

На Київщині працювали сили ППО

У ніч проти 21 грудня в Київській області зафіксували рух ворожих БПЛА, по них працювала ППО. Про це повідомила Київська ОВА в Telegram.

Білий дім повідомив про хід переговорів з республіканцями щодо допомоги Україні

В адміністрації президента США Джо Байдена вважають, що переговори з Республіканською партією щодо розблокування допомоги Україні просуваються "в правильному напрямку". Про це заявила прессекретарка Білого дому Карін Жан-П’єр.

США прагнуть зробити Україну незалежною від допомоги партнерів

Влада США спільно зі своїми союзниками прагне забезпечити Україну можливістю самостійно стояти на ногах у військовій та економічній сферах на тлі існуючих викликів, та не залежати від підтримки від країн-партнерів у майбутньому. Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час брифінгу.

Швейцарія виділить додаткову допомогу Україні цієї зими

Швейцарія вирішила надати додаткову допомогу Україні на зимовий період у розмірі 11,8 мільйона швейцарських франків (приблизно 13,66 мільйона доларів США). Загальний обсяг підтримки складатиме близько 26 млн швейцарських франків (понад 30 млн доларів). Про це повідомляє пресслужба швейцарського уряду.

Аеропорт Пекіна відмовився приймати рейси російської авіакомпанії

Пекінський аеропорт "Дасін" повідомив авіакомпанію "Росія" про відмову у прийомі та обслуговуванні рейсів. Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на джерела в компанії.