Атака на Україну, заява Байдена щодо військової операції на Близькому Сході: головне за ніч

У ніч проти 3 лютого в Кривому Розі на Дніпропетровщині та у Полтавській області пролунали вибухи. В Миргородському районі було зафіксоване влучання, але постраждалих немає. Президент США Джо Байден оголосив про початок військової операції на Близькому Сході у відповідь на атаку бази у Йорданії, де загинули троє американських військовослужбовців. Важливі новини ночі проти 3 лютого

Атака на Україну

Увечері 2 лютого у Полтавській області пролунали вибухи. Зафіксоване влучання в Миргородському районі. Про це повідомив голова Полтавської ОВА Філіп Пронін. Внаслідок атаки постраждалих немає.

Також у ніч проти 3 лютого в Кривому Розі на Дніпропетровщині пролунали вибухи. Повідомляють, що працює система протиповітряної оборони. Командування Повітряних Сил ЗСУ повідомило про рух нападників до Кривого Рогу.

Скільки до березня Євросоюз передасть Україні обіцяних снарядів

Україна отримає половину з мільйона обіцяних снарядів від Європейського Союзу до березня 2024 року. Про це повідомив глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель. За отриманими даними, до березня 2024 року Україна отримає 524 000 снарядів. Він відзначив, що не всі країни-члени вже надіслали свій внесок.

Боррель заявив, що на передовій триває запекла битва, і Україні потрібно більше боєприпасів. Водночас, він підкреслив, що мета, поставлена минулого року, була дуже амбітною.

Сенат США закликав запровадити санкції проти Угорщини

Кілька сенаторів Конгресу США закликали Білий дім розглянути можливість введення санкцій проти Угорщини. Вони заявили, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан є ненадійним союзником НАТО та викликає обурення серед партнерів. Сенатори також засудили затягування від Віктора Орбана у питанні надання допомоги Україні та зволікання із вступом Швеції до НАТО. Ці заяви підкреслюють невдоволення Європою відносинами Угорщини з Москвою.

Масштабна пожежа у Волгограді

У Волгограді сталася сильна пожежа на території НПЗ "Лукойл-Волгограднефтепереработка". Вогонь охопив площу 300 квадратних метрів. Інцидент стався після падіння дрона на територію заводу, що призвело до вибуху. Вогонь намагаються загасити служби.

Байден заявив про початок військової операції на Близькому Сході

Президент США Джо Байден оголосив про початок військової операції на Близькому Сході після атаки на базу в Йорданії, у якій загинули троє американських військовослужбовців. Він заявив, що американські сили завдали ударів по об'єктах, що використовуються групами бойовиків КВІР для нападу на американські війська. Байден зазначив, що США не прагнуть до конфлікту, але відповідатимуть на будь-які напади.

Росія заявила про атаку дронів у Воронежі

У Воронежі пролунав вибух та працювали системи протиповітряної оборони після атаки безпілотника. Російська сторона зазначила, що дрон було ліквідовано на підльоті до Воронежа.