Автобусна ДТП біля Венеції: зросла кількість загиблих українців

Влада Італії ідентифікувала особи всіх загиблих під час розслідування ДТП із туристичним автобусом у районі Местре поблизу Венеції. Серед жертв уже дев'ять українців.

Ще п'ятеро українців були госпіталізовані, повідомляє агенція Аnsa.

"Серед 21 загиблих - дев'ять українців, чотири румуни, троє німців, двоє португальців, хорват, південноафриканець та італієць", - сказано в повідомленні префектури Венеції.

Наразі ідентифіковано 13 із 15 госпіталізованих, серед них є щонайменше п'ять громадян України, четверо німців, двоє іспанців, хорват і француз. Останні двоє постраждалих, щодо яких ще ведеться слідство, можуть бути громадянином України та Німеччини.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Із 15 госпіталізованих - 12 дорослих і троє неповнолітніх. 10 людей зараз у реанімації.

Слідчі вивчають записи камер зовнішнього спостереження, щоб відновити послідовність подій.

Попередньо, автобус їхав естакадою сполучної дороги, яка веде від Местре до Маргери та автомагістралі А4. Він розбився, впавши з мосту й пролетівши приблизно 15 м вниз. Пізніше він спалахнув. Деякі з перших знайдених жертв, очевидно, згоріли живцем. Тіла загиблих забрали з місця трагедії після відспівування священником.

Робітники фабрики, які працювали неподалік місця аварії, врятували з місця події маленьку дівчинку та її песика. Їх передали медикам. Щоб підтримати місцевих лікарів, приїхали представники педіатрії, кардіохірургії, неврології та загальної хірургії. Візити родичів у приймальні лікарні поки що дуже обмежені.

Серед постраждалих є неповнолітні: одну дитину доправили до лікарні повітряним транспортом. 4-річна дівчинка з України із серйозними опіками була доставлена ​​в реанімацію до Падуї. Серед тяжко постраждалих - 50-річна жінка з сильними опіками та травмами різних частин тіла, вона також громадянка України.

Ввечері 3 жовтня недалеко від Венеції автобус пролетів 10 м через шляхопровід, упав на залізничну колію і загорівся. Раніше повідомляли про п'ятьох загиблих громадян України та ще двох поранених українців.