Бахмут: росіяни хочуть взяти місто у кліщі – шукають шляхи оточення

Росія продовжує тиснути на Бахмут. Намагаються захопити місто, однак наразі їм це не вдається. Ситуація дуже напружена. Дві дороги, які наші сили використовують для поповнення своїх запасів, залишаються під контролем ЗСУ. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів Георгій Тука. Він - ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, колишній голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

"Ситуація дуже напружена. І вже не перший місяць. Оборона міста вимагає неймовірних зусиль та жертв. Групі все таки вдається крок за кроком просуватися. Але цей термін, який вжив Пригожин, що у 27-й раз вони взяли Бахмут, на цей раз "юридично", це просто над руїнами міськради підняв прапор своєї банди. Насправді приблизно третина міста контролюється Збройними силами України. А росіянам так і не вдається здійснити оточення міста. Дві дороги, які наші сили використовують для поповнення своїх запасів, залишаються під контролем ЗСУ", говорить Тука.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Була спроба з боку окупантів здійснити атаки з півночі на південь і з півдня на північ, наголошує політик.

"Зробити так звані кліщі, щоб перерізати дороги і взяти в облогу Бахмут. Але ці способи виявилися невдалими", пояснює Тука.

Російським загарбникам у Бахмуті не вдається досягти стратегічного успіху. Росіяни продовжують концентрувати всі зусилля на захопленні міста. Про це у коментарі агентству Reuters заявив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий.

За його словами, Україна контролює ситуацію в Бахмуті та розуміє наміри Росії.