Байден накладе вето на закон про допомогу Ізраїлю без України

Президент США Джо Байден планує ветувати великий пакет допомоги Ізраїлю, який був запропонований республіканцями 30 жовтня. За цим пакетом передбачається виділити $14,3 млрд ЦАХАЛу, повідомляє The Hill.

Згідно з інформацією з Бюджетного бюро США, цей пакет допомоги "проявляє єдиноманітність в підтримці Ізраїлю". Однак, в ньому не передбачається гуманітарна допомога для населення Гази, України та союзників США в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Організація заявила: "Цей законопроект небезпечний для Ізраїлю, Близького Сходу та національної безпеки США".

Білий дім стверджує, що пропозиція Республіканської партії порушує принцип "двопартійності", який був дотримуваний Конгресом протягом багатьох років. Скорочення фінансування певної структури є частиною надзвичайного пакету заходів з національної безпеки США.

Адміністрація зазначила: "Розчленування допомоги Ізраїлю в галузі безпеки від інших пріоритетів додаткового пакету з національної безпеки матиме глобальні наслідки".

Бюджетне бюро акцентувало увагу на тому, що Білий дім продовжить співпрацю з Конгресом для досягнення згоди щодо цього питання та надання Ізраїлю додаткової допомоги. Однак, адміністрація президента США недоліктороїть скорочувати фінансування Податкової служби шляхом зменшення коштів, що виділяються на масштабний податковий, медичний та кліматичний законопроєкт.

Російська Федерація, Іран та Китай створюють "вісь зла" авторитарних режимів, які приносять хаос у світовий порядок.

США, надаючи допомогу країнам, таким як Ізраїль та Україна, стараються зберегти міжнародний порядок, заснований на нормах, а не на силі, заявив лідер республіканської меншості в Сенаті США, Мітч Макконнелл.

Він закликав адміністрацію Джо Байдена продовжувати надавати допомогу Києву та Єрусалиму.