Байден відреагував на масштабний обстріл України

Байден: російська атака має на меті знищення України і підкорення її народу

Президент США Джо Байден заявив, що російська атака на Україну є нагадуванням про те, що метою Володимира Путіна є знищення України і підкорення її народу. Він зазначив, що окупанти атакували пологовий будинок, торговий центр та житлові райони, і внаслідок цього загинули невинні громадяни.

Байден також підкреслив, що завдяки переданим США та її союзниками системам ППО було збито чимало ракет та дронів. Але він закликав Конгрес активізуватися і негайно надати Україні необхідну зброю та системи протиповітряної оборони для захисту свого народу.

Байден: ставки в цій боротьбі виходять за межі України

Президент США наголосив, що боротьба за Україну впливає на НАТО, безпеку Європи та трансатлантичні відносини. Він також зазначив, що США згуртували коаліцію з понад 50 країн, яка підтримує оборону України.

Байден закликав не підводити союзників та Україну, адже історія суворо судитиме тих, хто не відповість на заклик свободи.

Ворог вдався до масованої атаки проти України

Вночі ворог здійснив наймасованішу атаку проти України. Атаки були спрямовані на різні об'єкти, включаючи пологовий будинок, торговий центр та житлові райони. Загалом ворог випустив 36 безпілотників, щонайменше 90 крилатих ракет та інші види ракет та ударних дронів. Протиповітряна оборона знищила 114 повітряних цілей.

Ворог продовжує атакувати Україну

Протягом дня російські війська продовжували здійснювати ракетні удари на територію України. Цього разу під обстріл попали Сміла Черкаської області та Конотоп на Сумщині. Загалом протягом доби відбулося 31 бойове зіткнення, противник завдав 134 ракетних та 60 авіаційних ударів, а також здійснив 36 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.