Байден вшанував пам’ять жертв Голодомору

Президент Сполучених Штатів Джо Байден віддав шану українцям, що загинули під час Голодомору у 1932-1933 роках. Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Байден наголосив, що Голодомор був результатом нелюдської політики Йосипа Сталіна та радянського режиму. Вони конфіскували зерно та господарства українських селян з метою придушення національної ідентичності України.

Президент також заявив, що російська агресія сьогодні також спрямована на руйнування економіки та самостійності України. Путін наносить шкоду полям, знищує зерносховища та порти, загрожуючи глобальній продовольчій безпеці.

Байден підкреслив, що США стоять на боці України та боротимуться за захист основних свобод та прав людини.

Сьогодні в Україні вшановують пам'ять жертв Голодоморів – мільйонів вбитих українців, яких знищив тоталітарний комуністичний режим.

Президент Володимир Зеленський, разом з дружиною та іншими керівниками держави та військовими, також вшанував пам'ять жертв Голодомору та закликав світ до дії.

Розвідка пояснила, що план путінського режиму викрасти зерно з України перед вторгненням є спробою повторити Голодомор у ХХІ столітті.