Байден запросив у Конгресу $61,4 млрд для України

Президент США Джо Байден 20 жовтня звернувся до Конгресу з проханням про додаткове фінансування в розмірі понад $100 млрд. Ця сума буде використана, зокрема, для надання допомоги Україні та Ізраїлю. Про це повідомили представники Білого дому.

Згідно зі звітом Insider та Reuters, адміністрація Байдена прохає схвалити такі видатки:

  • $61,4 млрд на допомогу Україні;
  • $14,3 млрд на допомогу Ізраїлю;
  • $9,15 млрд на гуманітарну допомогу цим двом країнам, а також Сектору Гази;
  • $7 млрд на фінансування протидії проникненню фентанілу в США.

Крім того, згідно з цим запитом, частина грошей буде виділена на додаткове озброєння та обладнання для підтримки України на полі бою, а також на поповнення запасів Міноборони США, витрачених на допомогу українському народу. Також передбачене фінансування на пряму бюджетну підтримку України з метою забезпечення її народу життєво важливих послуг та підтримки її економіки під час воєнного конфлікту.

Президент США Джо Байден називає фінансову допомогу Україні розумною інвестицією. Він переконаний, що ця допомога допоможе Україні подолати російського диктатора Володимира Путіна. Про це він заявив у своєму відеозверненні. Президент пояснює, що надання допомоги Україні та Ізраїлю є важливим для Америки, оскільки диктатори, які не несуть відповідальності за свої агресивні дії, принесуть ще більше хаосу, терору й руйнувань. Це загрожує Америці та світові в цілому.