Бермудський трикутник: знайшли корабель без екіпажу

  • Берегова охорона США виявила судно "Рубікон" без екіпажу 22 жовтня 1944 року в "Бермудському трикутнику" поблизу Північної Америки. На борту була лише одна собака.
  • Судно-вантажник разом із п'ятдесятьма членами екіпажу прямувало з Куби до Сполучених Штатів. Сторожовий дирижабль військово-морських сил США знайшов його неподалік узбережжя Флориди. Судно було у відмінному стані, лише без шлюпок та з порваним буксирним тросом.
  • Останній запис у корабельному журналі мав дату 26 вересня, коли "Рубікон" заходив до гавані на Кубі. На судні не було шлюпок, але особисті речі членів екіпажу залишилися в каютах. Залишки їжі також були наявні. Моряків оголосили зниклими без вісти.
  • Аномальна зона Бермудського трикутника розташована в Атлантичному океані і є частиною Саргасового моря. Вершинами "трикутника" є Флорида, Бермудські острови і Пуерто-Рико. Цей район завжди був відомий своєю складністю для навігації, через швидко змінюючіся мілини, часті циклони і шторми. Відомо, що тут зникло кілька суден і літаків у незвичайних обставинах.
  • Журналісти з американської газети "Нью-Йорк таймс" припускали, що "Рубікон" міг стати жертвою урагану, який пронісся над Гаваною. Тому екіпаж поспішно висадився із судна, залишивши собаку на борту. Потім швартові лопнули і судно віднесло його у відкрите море.

Приєднуйтесь до нашого каналу новин в Telegram - INKORR

У вході до золотих воріт поруч із Сан-Франциско в США 22 лютого 1901 року на рифи натрапив американський пасажирський пароплав "Ріо-де-Жанейро" і затонув. Загинуло 128 людей.

"Ріо-де-Жанейро" належав "Пасифік Мейл Компані" і прямував з Гонконгу до Сан-Франциско, бувши завантаженим східними товарами.