Білий дім підтвердив відсутність зловживань із військовою допомогою в Україні

США підтвердили, що надана Україні зброя не використовується зловживано

Координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що США не виявили жодних ознак зловживання зі зброєю, яка була передана Україні. Крім того, він підкреслив, що американська адміністрація гарантує, що допомога використовується за призначенням.

Ми не бачили жодних ознак того, що цього (відповідальності в Україні – ред.) немає, або щоб мала місце широкомасштабна корупція чи зловживання з боку української армії.

Кірбі також заявив, що відбувається пряма взаємодія зі стороною України щодо підзвітності в цьому питанні, і досягається позитивний результат.

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати не мають коштів для надання Україні нової військової допомоги. Наразі у Верхній палаті Сенату США тривають переговори щодо фінансування, яке передбачає кошти для України, і голосування за відповідний законопроєкт відбудеться наступного року. У зв'язку з цим святкові канікули для сенаторів були відкладені.

Деякі політики, зокрема спікер Палати представників Майк Джонсон, не підтримали пропозицію продовжити роботу Конгресу США для ухвалення додаткових фінансових коштів для України перед Різдвом. Однак у Білому домі вважають, що ця робота має бути виконана і республіканці не повинні повертатися додому на свята.

Державний департамент США також спростував інформацію ЗМІ про зміну стратегії підтримки України в її протистоянні російській агресії.