Білорусь заявила про порушення повітряного простору з боку Польщі

Міністерство закордонних справ Білорусі запросило тимчасового повіреного у справах Польщі Мартіна Войцеховського через заявлені порушення повітряного простору. Це стало відомо з заяви МЗС країни.

Зазначається, що польському дипломату висловили протест у зв'язку з останнім злетом повітряного судна з Республіки Польща, яке нібито порушило державний кордон Республіки Білорусь 2 листопада.

«Ми вимагаємо проведення ретельного розслідування цього інциденту та прийняття дієвих заходів для запобігання подібним випадкам у майбутньому», - заявили в МЗС Білорусі.

Звернувся до ситуації також голова департаменту міжнародного військового співробітництва Міністерства оборони Білорусі Валерій Ревенко, який зазначив, що польський легкомоторний літак неправомірно перетнув кордон Білорусі протягом останнього часу, навіть на відстань до 200 метрів в глибину території.

Також було зазначено, що з початку вересня Польща вже скоїла п'ять подібних інцидентів.

Нещодавно, 28 вересня, Міністерство оборони Білорусі повідомило про двократне порушення польським вертолітом повітряного простору Білорусі.

На початку вересня Державний прикордонний комітет Білорусі заявив, що польський військовий гелікоптер неправомірно перетнув кордон у Берестовицькому районі Гродненської області.