Близький до Путіна олігарх хвалився, що придбав медіагрупу Forbes - WP

Олігарх Магомед Мусаєв, власник російського Forbes, в розмовах з партнерами заявив, що став невидимим власником глобальної медіагрупи Forbes.

За повідомленням The Washington Post, у червні Мусаєв розповів своїм партнерам, що купив Forbes і уклав угоду, яка стане центральною подією його життя. Цю інформацію підтверджують п'ять аудіо- та відеозаписів.

На одному з записів Мусаєв заявляє: "Я щойно придбав глобальний Forbes. Коли в тебе є ключ до найавторитетнішого світового бренду, цей ключ відкриє перед тобою будь-кого".

На іншому аудіозаписі бізнесмен заявляє, що американський підприємець Остін Рассел виступив підставним покупцем. Весною 2023 року Рассел заявив, що придбає контрольний пакет акцій Forbes за 800 мільйонів доларів.

WP звертає увагу на те, що з висловлювань Мусаєва не зрозуміло, як саме він став власником та чи він отримає вплив в холдингу. Чи він допоміг укласти угоду, чи він таємний інвестор, чи його заяви є правдою чи приховуванням.

Директор зі стратегічного розвитку Forbes Russia Дмитро Озман у коментарі РБК заявив, що російський Forbes не має жодної інформації про продаж глобального медіахолдингу Forbes Магомедом Мусаєвим. Всередині компанії не було жодних обговорень щодо угоди, і Мусаєв особисто не коментував це питання.

Естонія стане першою країною Європейського Союзу, яка передасть Україні конфісковані російські активи. Сума цих активів становить приблизно 35 мільйонів доларів.

Правительство планує схвалити відповідний законопроект протягом наступних двох тижнів. Після цього проект зможе бути поданий до парламенту. Про це повідомляє Bloomberg.

Український міжнародний реєстр збитків стане основою для конфіскації активів російських компаній.