Болгарія заборонила в'їзд авто з російськими номерами

До кінця доби Болгарія повністю заборонить в'їзд автомобілів із російськими номерами.

Заборона стосується не лише російських авто, але й товарів, заявив 2 жовтня директор Прикордонної поліції Болгарії Антон Златанов, повідомляє Tribune.

"Болгарія до кінця сьогоднішнього дня закриє кордон для автомобілів із російськими номерами. Ми дуже активно працювали з четверга по вчора. Я впевнений, що до кінця дня заборона на в'їзд російських авто в нашу країну почне діяти й на території Болгарії. Хочу додати, що для вантажних автомобілів вона працює вже декілька місяців", - повідомив Златанов.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Раніше відповідне рішення вже ухвалили всі країни Балтії, а також Польща, Норвегія та Фінляндія.

Заборону на в'їзд російських автомобілів до ЄС пояснили на сайті Єврокомісії 8 вересня. Ввезення авто розцінюється як заборонений імпорт.

Відтоді прикордонники сусідніх із Росією країн припинили пропускати машини із російськими номерами на територію Євросоюзу.

13 вересня Естонія, Литва й Латвія заявили, що після роз'яснень Єврокомісії щодо санкцій, заборонять в'їзд автомобілів з російськими номерами на територію своїх країн.

У разі прибуття на кордон автомобіля з російською реєстрацією у водія й пасажирів будуть два варіанти: повернутись до Росії, або ж перетнути кордон без автомобіля, який можуть конфіскувати.

Також заборонила в'їзд авто на російських номерах і Фінляндія.