Борель зробив позитивну заяву щодо подальшої підтримки України з боку США

США продовжуватимуть підтримувати Україну, навіть після того, як законодавці у Вашингтоні відмовилися від пакета фінансування для Києва.

Це рішення ще може бути переглянуто. Таку думку висловив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель, якого цитує Politico.

"Я впевнений, що це рішення буде переглянуто, і загалом ми будемо на вашому боці", - сказав Жозеп Боррель журналістам у Києві в понеділок, маючи на увазі суперечливий крок щодо фінансування, якого вимагають законодавці-республіканці в США.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба також применшив рішення Конгресу США, яке він назвав "інцидентом".

"Ми працюємо з обома сторонами Конгресу, щоб гарантувати, що це не повториться знову за будь-яких обставин", - сказав Кулеба журналістам, виступаючи разом із Боррелем.

Міністри закордонних справ ЄС також висловили впевненість, що США продовжуватимуть підтримувати Україну, поки Джо Байден буде на посаді президента.

Глава МЗС Катрін Колонна підкреслила, що "президент Байден висловив свою прихильність, тому ми не сумніваємося, що США залишаться на боці України".

Президент США Джо Байден висловив схвалення щодо угоди між парламентаріями, спрямованої на запобігання фінансовій кризі.

Водночас він закликав Конгрес оперативно затвердити допомогу Україні, яку було виключено із плану тимчасових витрат. Про це пише Barron's із посиланням на AFP.

Байден наголосив, що Сполучені Штати "категорично не можуть дозволити" припинення американської підтримки України за жодних умов.

Лідер США попередив, що залишилося "не так багато часу" для продовження надходження американських грошей в Україну, і закликав Конгрес "припинити ігри та розпочати роботу".