Боржникам будуть відключати світло: у Yasno розповіли деталі

Київський енергопостачальник буде відключати боржників від електроенергії

Компанія Yasno планує почати відключення боржників від електроенергії з 29 січня. Про це повідомив генеральний директор компанії Сергій Коваленко.

Уряд скасував мораторій на відключення комунальних послуг та нарахування пені населенню. Жителі отримуватимуть сповіщення 10 днів перед відключенням. Компанія буде сповіщати боржників усіма доступними засобами, такими як СМС, Viber і дзвінки.

"Є два типи попереджень. Перше - це сповіщення, коли компанія усіма методами, починаючи від СМС, від розсилок у Viber і чатах, закінчуючи дзвінками до людей, сповіщає про те, що є борг, будь ласка, сплатіть", - зазначив Коваленко.

Другий тип попередження передує відключенню споживача від електроенергії. Це офіційний документ, який розсилається за 10 днів до відключення. У цей період у боржників є можливість сплатити борг, щоб уникнути відключення.

Рейтинг боржників встановлюється на основі суми боргу та тривалості заборгованості. Коваленко наголосив, що компанія розглядає випадки, коли боржник не має можливості сплатити повну суму та укладає договори розстрочки.

Для відновлення постачання електроенергії потрібно сплатити борг та рахунок на підключення. Після сплати рахунку, фізична особа підключається до постачання протягом п'яти днів.

Відключення електроенергії дозволено для боржників на територіях без бойових дій

Кабінет міністрів дозволив відключати електроенергію побутовим споживачам, які не платять за неї та мають борги. Це стосується територій, де не ведуться бойові дії.