Бренд Zara потрапив у скандал через нову рекламну кампанію (фото)

Торговельна мережа Zara виновна в новому скандалі через свою рекламну кампанію. Вона використала елементи, які обурили палестинців та ізраїльтян. За даними The National News, модель Крістен Макменамі знята в фотосесії, де вона стоїть серед дерев'яних ящиків та бетонних уламків. Навколо неї розташовані статуї без кінцівок та манекени, закутані в білу тканину та пластикові пакети.

Одне з фото, яке вже було видалене з кампанії, зображало Макменамі в шкіряній куртці з шипами, а за нею був манекен, пов'язаний плівкою. Користувачі соцмереж помітили на фото карту Ізраїлю з сектором Гази та перевернутою картою Палестини.

Деякі представники громадськості не стримали свого обурення. Виконавча директорка модного бренду Haute Hijab висловила своє зневагу до цієї реклами, вважаючи її огидною. Палестинський художник Хазем Харб закликав до бойкоту Zara.

Блок галереї

Інший коментатор зістигнув своє обурення словами: "Використовувати смерть та руйнування як фон для моди - це не лише зловісно, але й вважаю це співучащимся злом, яке повинно нас обурювати як споживачів. Бойкотуйте Zara".

Також worth noting, що компанія Inditex, власник магазинів Zara та Bershka, продаватиме свій бізнес в Росії з дозволу російських властей. У РФ всі західні компанії, які продаватимуть або передаватимуть свій бізнес в цю країну, повинні отримати дозвіл російської комісії з іноземних інвестицій. Inditex, який є найбільшим у світі ретейлером одягу, отримав такий дозвіл і продаватиме свій бізнес компанії з Об'єднаних Арабських Еміратів. Угода ще не заключена.