Британська більярдистка відмовилася грати з трансгендером у фіналі жіночого турніру

Учасниця британського більярдного турніру Лінн Пінчес відмовилася брати участь у фіналі проти спортсменки-трансгендера Харрієт Хейнс. Ця подія відбулася на змаганнях Ladies Champions of Champions в Уельсі, як повідомляє The Telegraph.

Британка Лінн Пінчес прийняла рішення покинути фінал турніру, так як її суперницею була Харрієт Хейнс, представниця трансгендерної спільноти. Нарешті, Хейнс була оголошена переможницею.

У своєму коментарі 50-річна Пінчес зізналася, що вирішення покинути фінал було найважчим у її спортивній кар'єрі. Вона зазначила, що протягом 30 років змагається в більярд, і ніколи не пропускала матчів. Фінал турніру для неї був лише четвертим, але значення трофея і призів не мають для неї сенсу, якщо в ньому немає справедливості. Пінчес заявила про це директору турніру.

Більярдистка підкреслила, що вважає матчі з трансгендерами приниженням для жінок. У свою чергу, Хейнс стверджує, що не існує наукових доказів про те, що трансгендерні спортсмени мають перевагу в більярді, незважаючи на всі коментарі з цього приводу.