Буданов та Сирський «загинули» під Харковом: росіяни запустили новий фейк

У Споза укажено, що російські пропагандисти поширюють фейк про те, що під час ракетного удару у Чугуєві загинули головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський та керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов. Подібні повідомлення є частиною кампанії з нагнітання істерії щодо ситуації у Харкові і поширюються російськими пропагандистами через соцмережі. Варто зазначити, що ці фейки з'являються регулярно вже з 2022 року, а пропагандисти часто поширюють їх не тільки про Буданова, але й про інших українських генералів, щоб деморалізувати українські війська. 

Ці повідомлення спростовуються самими росіянами, але пропагандисти вже звикли списувати їх на "помилку". Крім того, ця кампанія є цілеспрямованою деморалізацією українських військових та цивільних через провокування емоційних реакцій.

Раніше росіяни вже поширювали фейк про вбивство очільника ГУР МО Кирила Буданова, а також про смерть українських воєначальників минулого року, таких як командувач Сил територіальної оборони України Ігор Танцюра. Пропагандисти постійно створюють неправдиві повідомлення для впливу на громадську думку.

Цитата:

"Насправді, це не 'помилки', а цілеспрямована кампанія з деморалізації українських військових та цивільних шляхом провокування емоційних 'гойдалок'".