Буде несподіванка для ворога: Повітряні сили прокоментували, коли з’являться F-16 в Україні

Буде несподіванка для ворога: Повітряні сили прокоментували, коли з’являться F-16 в Україні

Триває останній етап підготовки українських пілотів на F-16

Момент появи винищувачів в Україні залишається невідомим. Про це повідомив речник Повітряних сил Ілля Євлашв. Зараз дві групи пілотів проходять навчання у Данії та США. Вони тренуються на F-16, відточують свої навички та збільшують наліт годин на цих літаках. Дату передачі винищувачів в Україну не розголошують, щоб не дати противнику приємного несподіванку.

Не варто розголошувати, аби противнику була певна несподіванка. Звісно, як тільки про це можна буде говорити, ми повідомимо усім українцям, оскільки всі дуже чекають.

F-16 допоможуть збивати російські ракети та протистояти російській авіації, яка використовує керовані авіабомби. Українські пілоти, які проходять навчання на F-16, уже відточують свої навички. Перша група, що складається з чотирьох пілотів, планує закінчити навчання до літа 2024 року. Навчання триватиме кілька місяців, а пілоти вже отримали практичні навички.

Загалом, підготовку пілотів проводять у 162-му винищувальному авіаполку в Тусоні, штат Аризона. Українські пілоти мають навчитися управляти F-16 та опанувати англійську термінологію. Дані про цей процес поки недоступні.

Пов'язані статті:

  • Передача Україні F-16. Путін видав свій головний страх
  • F-16, з ювілеєм! 10 фактів про найвідоміший у світі винищувач

Читайте також: