Бундесвер відправив перший контингент військових у Литву

Перший підрозділ Бундесверу вирушив до Литви

Передовий підрозділ Бундесверу з 20 солдатів вирушив до Литви для підготовки до розгортання німецької бригади. За інформацією міністерства оборони ФРН, попереднє командування бригади вирушає до Литви разом з армійським інспектором, генерал-лейтенантом Альфонсом Майсом. У Вільнюсі перших членів литовської бригади привітає нещодавно призначений міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас.

Федеральний міністр оборони Борис Пісторіус під час прощання з військовими зазначив, що "це важливий день для Бундесверу". "Це перший раз, коли ми розмістили такий підрозділ на постійній основі за межами Німеччини. Я знаю, що попереду ще багато роботи. Інфраструктура має бути належною, там мають бути казарми, житло, квартири", - сказав Пісторіус.

Міністр додав, що "з литовського боку ще багато чого треба зробити".

Майс в ефірі ранкової програми ARD перед відльотом до Литви заявив: "Бригада матиме дуже високий пріоритет. Вона має бути оснащена на 100 відсотків. Вона буде оснащена найкращим, що у нас є".

У відповідь на російську агресію проти України уряд Німеччини пообіцяв розгорнути в Литві боєздатний і самостійно діючий бойовий підрозділ.

Джерело: DW