Чехія розглядає можливість покарання за антиізраїльське гасло

Влада Чехії разом з правоохоронцями обговорили питання боротьби з антисемітизмом під час публічних акцій. Одним з основних питань обговорення була можливість карати за використання гасла "Від річки до моря Палестина буде вільною" в певних обставинах. Про це повідомляє Euractiv.

За результатами дискусії було встановлено, що використання даного гасла є проблематичним в контексті нападу ХАМАСу на Ізраїль у жовтні 2023 року. Про таке заявила речниця МВС Чехії Клара Длубалова.

Міністерство вважає, що особа, яка використовує це гасло, може сприяти тероризму, підтримувати і посилювати ненависть до певної групи людей, або ж заперечувати, сумніватися, виправдовувати або поінформувати про геноцид.

Також, в повідомленні зазначається, що гасло історично використовувалося з вимогою знищення Ізраїлю та його населення, у тому числі і насильницькими засобами.

Поліція Чехії заздалегідь попереджає організаторів демонстрацій про проблематичність використання цього гасла.

Нагадаємо, що 14 листопада у центрі Вашингтона відбувся "Марш за Ізраїль", в якому взяли участь декілька сотень тисяч людей. На цьому заході вони висловили підтримку Ізраїлю в боротьбі проти терористів ХАМАСу і засудили будь-які форми антисемітизму та ненависті. Марш пройшов в районі Національної алеї.