Через українські успіхи на фронті Росія посилює мобілізацію мігрантів - ISW

Українські війська продовжують здійснювати наступ на південь від Бахмута та на захід від Роботиного у Запорізькій області. За даними Українського Генерального штабу, вони досягли успіху в цих операціях і зареєстрували певні результати.

У той же час, аналітики Інституту вивчення війни повідомляють, що у Росії активізується мобілізація мігрантів з Центральної Азії. Це підтверджується геолокаційними кадрами, згідно з якими російські сили посилюють свою присутність на кордоні з Україною.

Влада РФ займається цією мобілізацією шляхом залучення мігрантів з Центральної Азії. За повідомленнями, на засіданні МВС РФ обговорювалися питання "проблем міграції" та "етнічної злочинності", а також недавні мобілізаційні операції російських правоохоронних органів. Російські власті намагаються створити інформаційне поле, спрямоване на мобілізацію мігрантських громад.

Слідчий комітет РФ також розпочав відновлення кримінальних справ щодо мігрантів, задля їх подальшої мобілізації для війни на Україні. Планується розглядати будь-які порушення, навіть незначні, вчинені мігрантами, а також розширити розслідування щодо членів їхніх сімей та колег.

Деякі джерела також повідомляють, що МВС видало директиву російським ЗМІ про збільшення кількості матеріалів, присвячених етнічній злочинності в Росії. Це має створити належне інформаційне поле для мобілізаційних рейдів на мігрантські спільноти.

Водночас, російські силові структури 20 жовтня під час рейду на мечеть у Котельниках Московської області затримали кілька десятків мусульман. Їх доправили до військкоматів на автобусах і змусили підписати контракти на проходження військової служби.