Чому не можна видавлювати прищі на обличчі - пояснення косметолога

Коли на обличчі з'являється прищ, виникає велика спокуса його видавити.

Косметолог Анастасія Клименюк у коментарі Gazeta.ua пояснила, чому не можна видавлювати прищі на обличчі й до яких наслідків це призводить.

Поява шрамів

Коли ви видавлюєте прищ через маленький отвір пори, під тиском гнійний вміст буквально розриває шкіру. В результаті на цьому місці утворюється невеликий або помітний рубець.

Збільшення кількості прищів

Розрив інфікованого фолікула, який розповсюджується по шкірі, може призвести до того, що кількість запальних елементів на шкірі збільшиться.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Інфекція

Неправильний підхід може призвести до поширення інфекції як на шкірі так і в середині організму. На руках і під нігтями накопичується безліч бактерій, які можуть проникнути в пошкоджені клітини шкіри.

Травмування судин

У процесі видавлювання прищів травмуються кровоносні судини та капіляри. В результаті - утворюються червоні або сині застійні плями, які особливо помітні в холодну пору року.

Анастасія каже, що в першу чергу потрібно знайти причину виникнення прищів. Обов'язково перевірити домашній догляд і звернутися до спеціаліста, який призначить необхідне лікування.

Часто люди соромляться червоного обличчя під час тренувань у спортзалі. Зіркова тренерка Аніта Луценко пояснила, від чого виникає почервоніння і чи треба через це панікувати. За її словами, при тренуванні тіло перегрівається. Вихід тепла відбувається через шкіру. Відповідно, розширюються капіляри.