Данілов розповів, як буде відбуватися мобілізація жінок

Мобілізація жінок в Україні відбуватиметься на добровільній основі

Україна дозволяє призвати жінок на військову службу тільки за їхнім бажанням. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

Якщо жінка хоче служити, вона може добровільно звернутися до Центру комплектації, заповнити документи і пройти медичну комісію. Після цього вона може брати участь у службі, як і чоловіки. Але це залежить від особистого бажання жінки

В законопроєкті про мобілізацію передбачений призов жінок не тільки до Збройних сил України, але й до оборонних підприємств.

За два роки повномасштабного вторгнення, кількість жінок у Збройних силах України зросла на 12 тисяч. Зараз службу проходить майже 43 тисячі жінок-військовослужбовців. Міністерство оборони зазначило, що раніше контракт на військову службу можна було укладати для жінок віком від 18 до 40 років, а тепер це можуть бути особи обох статей віком від 18 до 60 років.

Раніше начальник служби зв'язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо зазначив, що жінок-військовозобов'язаних можуть мобілізувати до Збройних сил України лише в разі необхідності. Він також додав, що жінки-медики завжди були військовозобов'язаними і для них нічого не змінилося. Більшість жінок-медиків мали свої військово-облікові документи.