День Анастасії Римлянки: погода сьогодні покаже, коли чекати похолодання

29 жовтня вшановують пам'ять Анастасії Римлянки. Вона народилася у III столітті в заможній родині, але втратила батьків у ранньому віці. Тоді жіноче товариство, за наставництвом святої Софії, взяло на себе її виховання. Анастасія віршею в Ісуса Христа з дитинства, і вона відверто сповідувала свою віру. У 20 років вона була приведена перед градоначальником, який примітив її відступити від християнства. Проте, Анастасія відмовилася склонитися перед ідолами. За це її підвели до муки, а потім спалили на вогнищі.

Не дозволяється лихословити, кричати або ображати інших осіб. Також не рекомендується дивитися в дзеркало до світанку. Важка фізична праця заборонена.

Є деякі прикмети про майбутню погоду. Наприклад, якщо рано вранці голосно кричать птахи, то це може свідчити про надходження непогоди. Якщо на березі ще зберігається листя, то це означає, що треба чекати ще кілька теплих днів. Голуби голосно воркують, коли надходить хороша погода. А низькоплинні хмари свідчать про наближення похолодання.

29 жовтня святкується День автомобіліста і дорожника. Це офіційне свято, яке щороку припадає на останню неділю жовтня. Воно було установлено указом президента України в 1993 році. Це свято присвячене всім працівникам дорожнього господарства та автомобільного транспорту.