Державна програма морського страхування досі не почала працювати – експерт

У серпні-вересні цього року був відкритий морський коридор, який дозволив збільшити український експорт через морські порти. Вже зараз було здійснено 250 вантажних суден з транспортуванням 9 мільйонів тонн вантажу. Однак, страховий механізм, який був обіцяним державою, ще не почав працювати.

У червні минулого року, Кабінет міністрів України ввів новий порядок, який гарантує компенсацію судновласникам за завдану шкоду та збитки внаслідок збройної агресії РФ. Гарантії поширюються на ситуації, коли шкода виникає внаслідок збройної агресії РФ, у територіальних водах України, та коли судна транспортують вантажі до або з відкритих портів України, зазначаєтсья відомий юрист Дмитро Очколяс.

Компенсація може бути виплачена за повне руйнування судна, витрати на відновлення пошкоджень, збитки від втрати або пошкодження вантажу, а також за ушкодження здоров'я членів екіпажу. Проте, Україна гарантує компенсацію лише тоді, коли страхова компанія відмовляє у виплаті страхового відшкодування.

У бюджеті на 2023 рік було виділено 20 мільярдів гривень на створення страхового фонду, але ці кошти не були використані. У 2024 році розмір фонду страхування суден від військових ризиків було скорочено у 10 разів до 2 мільярдів гривень. Також у листопаді Кабінет міністрів виділив кошти для гарантії покриття збитків, але цей механізм досі не почав працювати.

Щоб збільшити обсяг експорту новим коридором, експерти вказують на необхідність посилення заходів безпеки в портах, захисту суден від мін, та розробки системи страхування залученням міжнародних страхових компаній.