До останнього прикривав відступ побратимів. Згадаймо Героя України Романа Русника

Кожного дня о 9 ранку українці вшановують жертви російсько-української війни. Сьогодні ми згадаємо Романа Русника.

Роман Русник, 23-річний старший лейтенант і командир роти вогневої підтримки 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, загинув 9 березня 2022 року під час боїв за місто Кремінна на Луганщині.

Помітивши російську ДРГ, Романвисунувся вперед разом зі своїм відділенням і знищив ворога. Після цього він залишився на позиції для розвідки, але росіяни відправили на місце бою цілий взвод. Українські військові зустріли їх вогнем, але сили були нерівними. Роман наказав своїм бійцям відступати, а сам залишився, щоб прикрити їх вогнем.

За свої вчинки старший лейтенант Русник посмертно отримав звання Герой України.

Роман народився на Закарпатті і мріяв бути військовим з дитинства. Він закінчив Національну академію сухопутних військ і вирушив на Донбас у 2019 році. Він був відомий як командир з досвідом і авторитетом, хоча був молодим. Він завжди піднімав настрій своїм гумором і був відповідальним командиром.

Роман був присвячений своїй Батьківщині і вважав це своїм покликанням. Він дуже вірив у перемогу України і зробив все можливе, щоб це сталося. Він був сучасним командиром і використовував нові технології, такі як дрони.

У командира був позивний Румун, тому що він часто говорив українською, але коли був поспішний, переходив на закарпатський діалект, який не всі розуміли.

Роман загинув самотужки, прикриваючи відступ товаришів. Його похоронили у рідному селі.

Ми вшановуємо пам'ять Романа Русника і всіх українських героїв, які пожертвували своїм життям за свободу нашої держави.