Допомога США - чи зможе Байден "забути" про підтримку Києва

Президент Сполучених Штатів Джо Байден заявив у своєму зверненні до нації, що Росія не отримає перемогу в Україні, оскільки США не дозволять цього статися. Крім того, він також згадав про Ізраїль, зазначивши, що Сполучені Штати готують пакет допомоги для обох країн. За словами політолога Олексія Голобуцького, це свідчить про пріоритетність США у геополітичному просторі.

За словами Голобуцького, США будуть надавати допомогу Україні та Ізраїлю, оскільки у останньої країни є сильні лобісти, особливо в Республіканській партії. Він також підкреслив, що в умовах такого об'єднання двох країн підтримка і допомога буде легше отримуватися. Зазначилося, що Байден не має часу відмовлятися від підтримки Києва, оскільки починається виборча кампанія і в Україні знову буде актуальна.

Голобуцький наголосив, що в Україні триває війна з Росією, що є унікальним явищем за останні десятки років. У той же час, війна на Близькому Сході є більш постійним конфліктом. Він також зазначив, що Сполучені Штати мають довгострокові союзницькі відносини з Ізраїлем, тоді як Україна є геополітичною місією США у протистоянні з Росією.

Президент США Джо Байден відзначив успіх українців і провал Путіна у своєму зверненні до нації. Він заявив, що США не дозволять Росії перемогти в Україні. Крім того, повідомляється, що Байден намір попросити Конгрес додаткове фінансування для військової допомоги Україні та Ізраїлю у розмірі $60 млрд і $14 млрд відповідно.

Із $60 млрд, що Байден просить для України, половину будуть витрачати на заміну і оновлення американської зброї.