Допомога Україні від США та акції протесту в Ізраїлі: головне за ніч

Стало відомо, коли Сенат США голосуватиме за пакет допомоги Україні.

Сенат готовий зробити наступний крок щодо доповнення до національної безпеки. Сенат домовився завершити роботу першим голосуванням у вівторок

Нагадаємо, що Сенат США має перерву з 19 по 29 квітня, однак сенатори повернуться, щоб ухвалити цей закон.

Юнацька збірна України з хокею посіла друге місце за підсумками чемпіонату світу-2024.

Україна провела другий сезон поспіль у дивізіоні IA. Підопічні Олександра Бобкіна здобули чотири перемоги, зокрема дотиснули Австрію (3:2) у надважливому поєдинку останнього туру.

Після свого заключного поєдинку Україна вийшла на проміжне перше місце в таблиці, випередивши Німеччину на два очки.

Данія нав'язала Німеччині боротьбу та вела у рахунку після перших двох періодів (3:2) і посеред третього (4:3), однак зрештою німці здійснили камбек у кінцівці та вирвали перемогу - 6:4.

Німеччина стала переможцем дивізіону IA та у 2025 році зіграє в елітному дивізіоні юнацького чемпіонату світу з хокею.

Поставки американської зброї можуть знову почати надходити в Україну невдовзі, а товари зі складів Пентагону в Німеччині будуть швидко доставлені залізницею до українського кордону.

Видання пише, що першу партію військової допомоги від США можуть доставити в Україну за кілька днів після підписання законопроєкту президентом США у разі його ухвалення Сенатом.

Представники США не повідомили, яку зброю надішлють Україні в рамках пакета, але прессекретар Пентагону генерал-майор Патрік Райдер сказав раніше, що, ймовірно, у транш буде включено більше боєприпасів для протиповітряної оборони та артилерії.

У Тель-Авіві, Єрусалимі, Хайфі та багатьох інших місцях по всьому Ізраїлю відбуваються протести із закликами до нових виборів і угоди про звільнення заручників, утримуваних ХАМАС.

Один із антиурядових мітингів проходить у Кесарії, північному прибережному місті, де проживає прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу.

Журналісти зазначають, що тисячі ізраїльтян зібралися поблизу будівлі ізраїльського парламенту в Єрусалимі з вимогою відставки прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу та проведення дострокових виборів до Кнесету.

Два гелікоптери Військово-морських сил Японії з вісьмома членами екіпажу розбилися в Тихому океані на південь від Токіо, під час нічних навчань.

Міністр оборони Мінору Кіхара повідомив журналістам, що два вертольоти SH-60K, що належали Морським силам самооборони і перевозили по чотири члени екіпажу кожний, втратили зв'язок увечері в суботу, 20 квітня, поблизу острова Торісіма в Тихому океані приблизно за 600 кілометрів на південь від Токіо.

Одного з восьми членів екіпажу витягли з води, але про його або її стан невідомо. Інших сімох працівників рятувальники все ще шукають.

Причина аварії невідома, сказав Кіхара, додавши, що влада надає пріоритет рятувальній операції.