Допомога Україні від США. Зеленський зробив обнадійливу заяву

Україна стоїть перед перепонами у постачанні допомоги від США через розбіжності в Конгресі. Президент Володимир Зеленський заявив про це у своєму інтерв'ю латиноамериканським ЗМІ.

Журналісти запитали президента, як він відноситься до того факту, що США можуть зменшити допомогу Україні.

"Я не засмучений, тому що ми не програли цей бій. Ми не ті люди, які здаються перед труднощами. Деякі можуть почати панікувати і втрачати віру у перемогу, але ми повинні взяти себе в руки і йти далі", - відповів Зеленський.

Президент України нагадав, що в найближчі дні він має заплановані зустрічі в США, зокрема з американським президентом Джо Байденом.

"Ми будемо працювати, щоб подолати цю перешкоду в отриманні допомоги від США для України. Ми це здолаємо, і не лише це. Ми все подолаємо", - запевнив український лідер.

Зазначимо, що 11 грудня президент Володимир Зеленський розпочав робочий візит до Сполучених Штатів Америки. В рамках цього візиту він зустрінеться з президентом США Джо Байденом і може виступити перед сенаторами.

Варто відзначити, що Білий дім прагне налагодити співпрацю з американськими законодавцями, які прагнуть укласти двосторонню угоду, яка б забезпечила не лише військову допомогу Україні, а й зміцнення безпеки кордонів США.

Як відомо, республіканська партія у Сенаті готова підтримати фінансування оборонних потреб України, але лише після того, як демократи схвалять заходи щодо захисту південного кордону США з Мексикою.

Раніше Джо Байден закликав Конгрес схвалити запит, в якому вказано понад 60 мільярдів доларів для фінансування допомоги Україні. Глава США також прокоментував неуспішне голосування у Сенаті щодо допомоги Україні.

Варто зазначити, що Вашингтон може надати допомогу Україні протягом декількох тижнів, але не може гарантувати майбутнє постачання.

Адміністрація Джо Байдена готова піти на компроміс щодо посилення правил перетину кордону для мігрантів, щоб надати нову допомогу Україні та Ізраїлю.