Допомога українським біженцям: Нідерланди виділять додаткові €10 млн на мовні курси

Допомога українським біженцям: Нідерланди виділять додаткові €10 млн на мовні курси

Нідерландський уряд виділяє додаткові €10 млн на мовні курси для українських біженців. Це дозволить муніципалітетам продовжувати підтримувати українців у вивченні нідерландської мови до 2025 року. Основна мета - допомогти українцям знайти роботу і стати активними членами нідерландського суспільства.

«Багато українців налагодили життя і знайшли роботу в Нідерландах. Це велике досягнення. Я також ціную те, що багато роботодавців відкривають свої двері для них, а муніципалітети та волонтери пропонують мовні курси. Зараз ми спостерігаємо зростаючу потребу серед українців знайти роботу за своєю професією, і вивчення нідерландської мови допомагає в цьому. Тому ми надаємо додаткову підтримку муніципалітетам для продовження мовних курсів», - заявив міністр соціальних справ і зайнятості Ван Генніп.

Попередній рік Нідерланди витратили €15 млн на мовні курси, а у цьому році виділили €2 млн. Крім того, міністерство оборони Нідерландів надає €60 млн на закупівлю безпілотників для України та розвиток її оборонного потенціалу. Також планується передача Збройним силам України бронемашин із бойовими станціями дистанційного керування. У найближчий час Нідерланди передадуть Україні перші винищувачі F-16.

Читайте також: