"Досі почуваюся студентом" - Андрію Данилку виповнилося 50

Український актор, співак, сценарист, телеведучий, композитор Андрій Данилко відзначає 50-річчя. Через круглу цифру ювіляр не засмучується.

"Для мене всі ці паспортні цифри не мають жодного значення. Важливі лише внутрішні відчуття, а в душі я й досі почуваюся студентом. Любимо з Інною подуркувати та покепкувати одне з одного. І після 50-ти нічого не зміниться. У мене купа справ і планів, творчих і не тільки, тому паритися через вік у мене немає часу", - зазначив іменинник.

Gazeta.ua підготувала найцікавіші факти з біографії народного артиста України.

З дитинства Данилко виявляв таланти до малювання і музики. У 1984 році вступив до художньої школи. Таланти майбутнього артиста рано проявилися і в інших сферах: Андрій був капітаном шкільної команди КВК. Крім цього, ще в школі зацікавився театром. У сьомому класі вступив в місцеву театр-студію.

Після закінчення школи пішов на навчання у технікум, але не полишав свого зацікавлення театром та естрадою. У своєму сценічному персонажі Вєрки Сердючки з'явився перший раз на КВК у Полтаві в 1989 році. Сценічне ім'я запозичив від своєї однокласниці Ані Сердюк. Спочатку Вєрка Сердючка була продавчинею, але пізніше Андрій змінив її амплуа і зробив провідницею.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

1993 року на конкурсі "Гуморина" в Полтаві Андрій вперше представив Вєрку Сердючку великій аудиторії. Вона одразу почала користуватися популярністю. Справжня популярність Сердючки з'явилася після того, як одна з компаній зняла рекламний ролик з її участю.

2001-го Данилко кардинально змінив образ Сердючки - з невихованої провідниці вона перетворилася на попзірку. В цей час також виходять перші компакт-диски Андрія з піснями, які отримали велику популярність. Збірка пісень "Ха-ра-шо" отримала титул "діамантової".

Попри численні нагороди, у травні 2017 року Андрій Данилко заявив про те, що вирішив "поховати" сценічний образ. Артист сказав, що більше не хоче виступати на великій сцені у такому амплуа. А вже після початку повномасштабного вторгнення, в травні 2023 року, на запрошення організаторів конкурсу, виступив у образі Вєрки Сердючки у фіналі Євробачення з піснею Dancing Lasha Tumbai.

Під час світового благодійного туру неодноразово публічно озвучив перейменування пісні Lasha Tumbai на Russia, goodbye.

Данилко неодружений. Особисте життя не коментує, жартуючи, що "одружений на сцені". Йому приписували романи з його партнерками по сцені Радмілою Щеголевою (Геля з "СВ-шоу") та Інною Білоконь (мама Вєрки).

Раніше Данилко виступив у Маямі. Музикант виконав пісню Russia Goodbye і прямо зі сцени вигукнув: "Путін, щоб ти здох". Глядачі почали бурхливо аплодувати. Крім цього під час концерту на великому екрані з'явилося фото генерала Валерія Залужного, який руками показував сердечко.