ДТЕК повідомив, скільки часу потрібно на відновлення енергетики після ворожих обстрілів

На кшталт зазначив Дмитро Сахарук, виконавчий директор ДТЕК, російські атаки по енергетичній інфраструктурі України призвели до пошкодження 50% генеруючих потужностей. Внаслідок цього, потужності зараз не працюють.

Найскладніша ситуація нині існує в Харківській області, де багато будинків залишилися без електроенергії. Також, в Одеській області діють графіки стабілізаційних відключень.

Сахарук закликав мешканців Криворізького району Дніпропетровської області розумно використовувати електроенергію, щоб пережити складний період без відключень.

Також багато відключень виникають через постійні обстріли в Донецькій, Сумській та Херсонській областях. Сахарук додав, що пошкодження є серйозними і відновлення може зайняти місяці або навіть більше.

Пошкодження дуже серйозні. Енергетики всієї України працюють над відновленням, яке може зайняти місяці і навіть більше

Про найбільшу атаку Росії на енергосистему України за час повномасштабного вторгнення повідомив Сергій Коваленко, генеральний директор YASNO. Зазначено, що ДТЕК втратив 50% своїх генераційних об'єктів.

22 березня Росія вчинила масовану атаку на енергетичну інфраструктуру України. Це спричинило значні пошкодження обладнання, а оператор енергосистеми "Укренерго" змушений був провести аварійні відключення електроенергії в деяких областях країни.

Аналітики ISW вважають, що Росія, ймовірно, планує продовжити інтенсивні удари на енергетичну інфраструктуру України під час майбутніх атак з метою використання затримок в наданні допомоги, що суттєво обмежить можливості української ППО.