Експосол США в Росії розповів, чи планує Путін проводити перемовини про припинення війни

Президент Росії Володимир Путін впевнено відчуває себе і не планує проводити жодних перемовин поки в США не пройдуть президентські вибори. Про це зазначив колишній посол США в Росії Майкл Макфол під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, організованого Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну".

За його словами, Путін почувається дуже впевнено. Рік тому, він був дуже нервовим, оскільки програвав на полі бою. І ніколи ще я не бачив його таким невпевненим, як тоді.

В даний момент його солдати знаходяться в окопах. Не зважаючи на величезні втрати, які вони зазнають, російська розвідка оприлюднює шокуючі цифри загиблих військовослужбовців, яких Путін безрозсудно відправляє на бій. Але для авторитарного режиму це не має значення, йому байдуже, - зауважив Макфол.

За його словами, зараз немає жодних перемовин про припинення війни. Це не міститься в планах Володимира Путіна.

З приводу переговорів з Росією, які були б спрямовані на укладення поганої угоди, щоб у майбутньому уникнути укладання ще гіршої, я повністю не згоден. Деякі американці є наївними, коли говорять про це. Путін не збирається вести жодних переговорів, він вважає, що час на його боці. Це буде діяти, щонайменше до приходу нового американського президента, заявив Макфол.

Нагадаємо, що Білий дім висловив свою позицію щодо переговорів України з Росією. За словами представника Білого дому Джона Кірбі, саме Україна під керівництвом президента Володимира Зеленського має вирішувати питання початку переговорів з Росією.

Раніше в Державному департаменті США заявили, що Україна не підштовхується до мирних переговорів з Росією. Рішення про перемовини з РФ може приймати тільки українська сторона.

Треба зазначити, що президенту Росії Володимиру Путіну здається, що в Україні з'явилося бажання розпочати переговори з Росією: під час візиту до Китаю він розповів про "голоси" відповідальних осіб з зовнішньої політики, які закликають вирішувати конфлікти шляхом дипломатії. Однак ніхто з військово-політичного керівництва України не висловлює подібних поглядів останнім часом.