Єврокомісія: сплеск антисемітизму в Європі нагадує найпохмуріші часи

Останнім часом в Європі спостерігається різке зростання антисемітизму, що викликає серйозну тривогу серед європейських євреїв. Заяву про це зробила Європейська Комісія.

На міжнародному рівні теж проявляється відродження антисемітизму. Зокрема, було згадано про такі події, як напад на синагогу в Німеччині з використанням коктейлів Молотова, розмальовування житлових будинків зірками Давида у Франції, осквернення єврейського кладовища в Австрії, напади на єврейські магазини та синагоги в Іспанії, а також прояви насильства та ненависті до євреїв під час демонстрацій.

Європейська Комісія наголошує, що Європейський Союз підтримує єврейські громади в цей важкий час. Вони однозначно засуджують ці злочини, оскільки вони суперечать цінностям Європи, таким як рівність, інклюзія та повага до прав людини.

Важливо зазначити, що жодна людина – незалежно від релігії чи ідентичності, чи то єврей, мусульманин чи християнин – не повинна жити у страху перед дискримінацією та насильством.

Останні події в Європі є вагомим доказом того, що антисемітизм залишається актуальною проблемою. Зокрема, в Центральному кладовищі Відня невідомі підпалили церемоніальний зал та залишили на настіннях нацистські символи.

У Дагестані також спостерігаються антисемітські акції. Так, місцеві жителі проводять «полювання» на ізраїльтян. Недавно в аеропорту Махачкали сотні людей зібралися, щоб зустріти рейс з Ізраїлю з агресивними намірами.