Європейська країна готова взяти на роботу багато українців. Які вакансії пропонують

Українці знайшли роботу у Чехії без проблем

Українці, які перебувають у Чехії, не витрачають багато часу на пошуки роботи, оскільки вакансій для них досить багато. Чеський міністр праці Маріан Юречек розповів, які саме роботи українці можуть знайти у Чехії.

У Чехії інтеграція біженців, зокрема українців, проходить без проблем, особливо в сфері роботи. Чеський ринок праці завжди мав вакансії в окремих секторах, і завдяки українським біженцям ці вакансії було частково заповнено.

За неповні два роки до Чехії з України перебралися 373 тисячі біженців, з яких 123 тисячі вже знайшли роботу. Це третина усіх українців, які отримали тимчасовий статус. Решта дві третини - люди непрацездатного віку.

Соціальні послуги, як і інші сфери, знаходяться в ситуації, коли не вистачає людських ресурсів... Ми працюємо над одним з можливих рішень і намагаємося знайти людей з числа українських біженців, які могли б працювати в сфері охорони здоров'я та соціальних послуг. Ми бачимо тут найбільший резерв людей, які могли б досить швидко заповнити прогалини

Щоб продовжити тимчасовий захист у Чехії до 2025 року, українцям потрібно буде підтвердити місце проживання на бланку з підписом власника. Після онлайн-реєстрації на продовження тимчасового захисту, біженцям треба буде відвідати відділення Міністерства внутрішніх справ, щоб отримати нову візову наклейку та надати доказ про наявність житла.

Якщо власником житла є інша особа, то потрібен офіційно завірений підпис власника або уповноваженої особи. Якщо документ підписував орендар, необхідне підтвердження про його право на надання житла. У разі наявності договору оренди, підписаного обома сторонами, не потрібно завіряти підпис власника, але треба буде надати офіційно завірену копію. При проживанні у державному гуманітарному житлі підтвердження не потрібно.