Євросоюз готується до розширення

У Європейському Союзі допускають розширення блоку з 27 до 36 країн-членів.

Там уже почали обговорювати необхідні для цього зміни у самому ЄС, свідчить анонс неформальної зустрічі міністрів, опублікований головуючою у Раді ЄС Іспанією. Йдеться про міністерську зустріч 28-29 вересня у Мурсії для обговорення загальних питань і, зокрема, розширення ЄС, передає Gazeta.ua.

"Головний фокус неформальної міністерської зустрічі у перший день, 28 вересня, це необхідність провадити внутрішню підготовку до того, що у ЄС може бути до 36 країн-членів, а також посилювати підтримку країн-кандидатів. Вона також стане певним підготовчим етапом до зустрічі Європейської політичної спільноти, що запланована на 5 жовтня у Гранаді, де питання розширення також стане одним із центральних", зазначають в анонсі.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Під час цієї неформальної зустрічі заплановані кілька обговорень під головуванням єврокомісара з питань розширення і політики сусідства Олівера Варгеї.

"Вони будуть присвячені впливу майбутнього розширення на політику ЄС, концепції поступової інтеграції країн-кандидатів під час процесу вступу, інституційних реформ, які потрібні самому ЄС для готовності до розширення", сказано в повідомленні.

Під час робочого обіду міністри зосередяться на підготовці зустрічі лідерів у Гранаді та обговоренні концепції відкритої стратегічної автономії (OSA) 6 жовтня.

Уряд повністю завершив виконання семи рекомендацій Європейської комісії щодо реформ, необхідних для вступу України до Європейського Союзу.