Фаріон готує позов до суду через звільнення з «Львівської політехніки»

Ексдепутатка і мовознавиця Ірина Фаріон заявила про своє звільнення з “Львівської політехніки” і повідомила, що готує позов до суду. Вона подякувала студентам і колегам з кафедри, а також зазначила, що все тільки починається. Фаріон звернулася до своїх послідовників з великими стінами Політехніки, яку раніше освятив Степан Бандера і Роман Шухевич, Катерина Зарицька і Остап Мащак, Петро Франко і Степан Чарнецький.

Згодом стало відомо, що Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження та призначила експертизи щодо висловлювань і публікацій Фаріон. Нагадаємо, що приводом для її звільнення стало порушення ст. 41 Кодексу законів про працю, а саме – аморальні проступки, які несумісні з виконанням виховних обов'язків працівника.

У своїх повідомленнях Фаріон розкритикувала військових, які говорять російською. Вона зазначила, що мова ЗСУ - українська і підкреслила свою позицію щодо російськомовних бійців полку "Азов". Відповідно до журналістського запиту, вона висловила категоричне неприйняття цієї позиції.

Ірина Фаріон оголосила своє звільнення в Telegram-каналі та заявила про готовність подати позов до суду. Вона висловила подяку студентам і колегам з кафедри та підкреслила, що ситуація тільки починається. У своїх повідомленнях Фаріон згадала про видатних особистостей, які раніше відігравали важливу роль у житті Політехніки. Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження та призначила експертизи щодо висловлювань і публікацій Фаріон. Також, мовознавиця розклала свою позицію щодо мови ЗСУ та російськомовних бійців полку "Азов".

  • Про Ірину Фаріон. Не промовчу!
  • Фаріон vs військові. Кому вигідний цей скандал
  • Феномен Ірини Фаріон