Фінляндія суттєво скорочує кількість притулків для біженців

Фінляндія суттєво скорочує кількість притулків для біженців

Міграційне відомство Фінляндії Migri планує скоротити кількість місць для нових прохачів притулку в наступні місяці. Деякі центри прийому також будуть закриті. Про це повідомляє фінське видання Yle, посилаючись на інформацію від Migri.

Migri зменшує кількість прийомних місць через скорочення кількості осіб, що шукають тимчасовий захист та притулок у Фінляндії. З центрів прийому багато претендентів вже переїхали до муніципального житла, тому розміщення їх більше не потрібне.

Згідно з Yle, Migri регулює кількість місць для притулку відповідно до поточної ситуації. За даними МВС Фінляндії, понад 65 тисяч біженців вже отримали притулок у Фінляндії після повномасштабного вторгення, більшість з них - жінки та діти з України.

Раніше було повідомлено, що влада Фінляндії планує спростити процес отримання субсидій на житло для біженців. Для українських біженців може бути скасований річний дозвіл на проживання.

Водночас, багато прибулих українських біженців стикаються з необхідністю відкриття банківського рахунку. Однак для осіб з тимчасовим захистом (дозвіл на проживання B) банк Osuuspankki спростив процедуру відкриття рахунку. Зараз їм не потрібно доводити своє місце проживання до 4 березня 2025 року, так як цю інформацію надає автоматично MIGRI.

Читайте також: